Varsler

Forside for varsling

Forsiden for varsling inneholder informasjon om hva varsling er, bedriftens etiske retningslinjer og varslingsrutiner.

Oppe i høyre hjørne kan du velge hvilket språk du ønsker å varsle på (hvilke språk du kan velge mellom, avhenger av hvilke språk din organisasjon har tilgjengeliggjort)

Hvordan varsle?

Det er to muligheter for å sende inn et varsel, enten med navn eller som anonym. (Så langt din virksomhet har tilrettelagt for anonym varsling i portalen)

Varslingsskjema

Varsle med navn

Her må du fylle ut kontaktinformasjon som navn, e-post og mobilnummer. Videre må du velge din idrett, og din rolle. Velg deretter organisasjonsledd du ønsker å varsle

Dette er et eksempel på organisasjonsleddet “Idrettslag & Idrettsråd:

Fyll ut skjemaet. Kun felt som er markert med (*) må fylles ut.

Når du har fylt ut skjemaet, klikk på “Jeg er ikke en robot” og “Send”

Varsle anonymt

Her treng du IKKE å fylle ut kontaktinformasjon (siden du har valgt å varsle anonym), men du må velge din idrett, og din rolle. Velg deretter organisasjonsledd du ønsker å varsle.

Dette er et eksempel på organisasjonsleddet “Idrettslag & Idrettsråd:

Fyll ut skjemaet. Kun felt som er markert med (*) må fylles ut.

Når du har fylt ut skjemaet, klikk på “Jeg er ikke en robot” og “Send”

Varsle muntlig

Det er mulig å varsle muntlig ved å spille inn lyd.

Trykk på den grønne linjen “trykk her for å bruke mikrofon” Du får da mulighet til å lese inn ditt varsel som en lydmelding via mikrofon.

Vær obs på følgende: din stemme blir kryptert, men ikke anonymisert eller forvrengt — det betyr at saksbehandler kan høre den i sin opprinnelige form.

Laste opp dokument

Dersom du har noen filer du ønsker å legge ved, kan du laste opp disse. Trykk på “velg fil”, og legg til ønsket filer. Filen blir lagt til varslingsskjemaet du sender inn.

Kvittering for innsendt sak

Varsel med navn

Når du har sendt inn en sak, vil du få en kvittering tilsendt med informasjon om brukernavn og passord. Du kan da logge deg inn i portalen å se din sak og kommunisere med saksbehandler.

Dersom du har varslet med navn; vil du motta informasjon om passord på e-post

Ved anonym varsling

Dersom du varslet anonymt vil du se brukernavn og passord direkte i nettleseren.

Dersom du ønsker kan du få brukernavn og passord tilsendt den på e-post, ved å trykke på “send meg på e-post” og oppgi e-post adressen du ønsker å få tilsendt kvitteringen til.

Har du varslet anonymt, er det ingen muligheter for å finne igjen ditt brukernavn eller passord dersom du mister det. Det er da viktig å ta vare på innloggingsinformasjonen.

Dersom du skulle miste brukernavn og passord, kan du sende inn en ny sak, og referere til din tidligere sak.

Din side

Når du logger deg inn i portalen, kan du se saken du har sendt inn. På venstre side er det en dialogfunksjon, der du kan kommunisere med saksbehandler. Dersom saksbehandler sender en melding via portalen, vil du motta en e-post om det.

Ved anonym varsling

Dersom du har varslet anonymt, vil du ikke motta e-post dersom saksbehandler skriver en melding i portalen. Du må logge deg inn i systemet, for å kunne se om det har kommet en melding.