đŸ“œïžHvordan varsle

Det er to muligheter for Ă„ sende inn et varsel, enten med navn eller som anonym. (SĂ„ langt din virksomhet har tilrettelagt for anonym varsling i portalen)

Varslingsskjema

Varsle med navn

Her mÄ du fylle ut kontaktinformasjon som navn, e-post og mobilnummer. Videre bestÄr skjemaet av ulike spÞrsmÄl. Det kan vÊre greit Ä fylle ut sÄ mye informasjon som mulig, da det gjÞr det enklere for saksbehandleren Ä behandle saken. Kun felt som er markert med (*) mÄ fylles ut.

NĂ„r du har fylt ut skjemaet, klikk pĂ„ “send inn”

Varsle anonymt

Varsle muntlig

Det er mulig Ă„ varsle muntlig ved Ă„ spille inn lyd.

Trykk pĂ„ den grĂžnne linjen “trykk her for Ă„ bruke mikrofon” Du fĂ„r da mulighet til Ă„ lese inn ditt varsel som en lydmelding via mikrofon.

VĂŠr obs pĂ„ fĂžlgende: din stemme blir kryptert, men ikke anonymisert eller forvrengt — det betyr at saksbehandler kan hĂžre den i sin opprinnelige form.

Laste opp dokument

Dersom du har noen filer du Ăžnsker Ă„ legge ved, kan du laste opp disse. Trykk pĂ„ “velg fil”, og legg

Kvittering for innsendt sak

NÄr du har sendt inn en sak, vil du fÄ en kvittering tilsendt med informasjon om brukernavn og passord. Du kan da logge deg inn i portalen Ä se din sak og kommunisere med saksbehandler.

Dersom du har varslet med navn; vil du motta informasjon om passord pÄ e-post

Ved anonym varsling

Dersom du varslet anonymt vil du se brukernavn og passord direkte i nettleseren.

Dersom du Ăžnsker kan du fĂ„ brukernavn og passord tilsendt den pĂ„ e-post, ved Ă„ trykke pĂ„ “send meg pĂ„ e-post” og oppgi e-post adressen du Ăžnsker Ă„ fĂ„ tilsendt kvitteringen til.

Har du varslet anonymt, er det ingen muligheter for Ä finne igjen ditt brukernavn eller passord dersom du mister det. Det er da viktig Ä ta vare pÄ innloggingsinformasjonen.

Dersom du skulle miste brukernavn og passord, kan du sende inn en ny sak, og referere til din tidligere sak.

Din side

NĂ„r du logger deg inn i portalen, kan du se saken du har sendt inn. PĂ„ venstre side er det en dialogfunksjon, der du kan kommunisere med saksbehandler. Dersom saksbehandler sender en melding via portalen, vil du motta en e-post om det.

Ved anonym varsling

Dersom du har varslet anonymt, vil du ikke motta e-post dersom saksbehandler skriver en melding i portalen. Du mÄ logge deg inn i systemet, for Ä kunne se om det har kommet en melding.